Naised teevad katse võtta tagasi õigus oma välimusele

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Pääsuke- Pidulaud (kavand)
Liina Pääsuke- Pidulaud (kavand) Foto: Repro

«Ära ole see, kes sa oled, ole ilus!» käsitleb teemat, mis on siin-seal ikka viimase kümnendi jooksul üles kerkinud: kuidas peab välja nägema ja käituma ilus naine kaasajal? Võib tunduda, et sellist diskussiooni on juba peetud küll, kuid pikemaajalisteks muutusteks on vaja järjepidevust.

Vaal galeriis on eksponeeritud mitme tuntud kunstniku visuaalseid sõnavõtte, osalejate nimekiri hiilgab mitmekesisusega. Peale elukutseliste kunstnike on väljas ka näiteks näitleja Mari-Liis Lille, koreograafi ja tantsija Alissa Šnaideri ning etenduskunstniku Kaja Kannu tööd. On positiivne, et ühte teemaringi on kaasatud loomingulisi inimesi eri elualadelt.

Anna-Stina Treumundi, Triinu-Liis Rahe ja Sander Tuvikesega koostöös tehtud videos «Autoportree» lisab Lille maneerlikult peale loetud autobiograafiline tekst mõne hiireklikiga saavutatud printsessist teosele teatud teatraalsust. Sealjuures jääb aga arusaamatuks, miks ei ole tantsu ja etenduskunstiga tegelevad kunstnikud käsitlenud teemat endale omase meediumi kaudu. Vaid visuaalse kunsti liistude juurde jäänud näituse teemakäsitlusele tuleks siis lisaks multidistsiplinaarseid kihistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles