Üks vihje teise otsa

Jüri Pino
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierce Brown «Punase tõus. Esimene osa»
Pierce Brown «Punase tõus. Esimene osa» Foto: Raamat

On ikka pealkiri. Hakka või kartma politoloogilise mulaga täidetud kaantevahet. Õnneks pole nii, korralik ulmekas. Aga seda sorti küll, et igasugu seoseid kogu aeg tekitab, mis otseselt lugemist ei sega, aga natuke kinni peavad küll.

Seesama pealkiri tõi tegelikult enne raamatu lahtivõtmist meelde Tom Clancy ammuse teose «Red Storm Rising», kus mängitakse läbi tuumarelvadeta sõda NATO ja N Liidu vahel. Väga muhe raamat, mille kohta küll ülitark Iisraeli sõjaajaloolane Martin van Creveld nähvanud: raamat sellest, milline järgmine sõda EI tule.

Nagu öeldud, siiski ulmekas. Tegevus Marsil, ülimalt kihistunud ühiskond, kus inimkõnts, keda punasteks nimetatakse, kaevab eluga riskides miskit heelium-3 nimelist elementi. Mida on vaja selleks, et ei peaks elama mingite hiidkuplite sees, vaid saaks punase planeedi varustada atmosfääriga, elamiskõlblikuks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles