Lauri Lagle lavastab Krahlis

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Lauri Lagle.
Lavastaja Lauri Lagle. Foto: Veiko Tubin

Von Krahli teatris esietendub 16. aprillil Lauri Lagle lavastus «Paradiis», mis harutab lahti õitsemise ja hääbumise ringkäigu. 

Laval on viis tegelast, kes üksteise toel loovad isiklikku paradiisi, oma enda tekkimise ja kõdunemise lugu. See toob muidugi tülisid, mõistusekaotust, ülereageerimist, intensiivseid emotsioone.

Von Krahli teatri lavastus "Paradiis", fotol Tiina Tauraite. Foto:
Von Krahli teatri lavastus "Paradiis", fotol Tiina Tauraite. Foto: Foto: Herkko Labi

Lauri Lagle selgitab: «Kõdunev natüürmort on mu jaoks väga põnev. Kui seda tasaselt jälgida, siis märkad, milline uus elu seal tegelikult tärkab. Et see kõdunemine on tegelikult üks päris rets pidu. Hallitus on ju uus elu ja õitsemine. Ja õitsemine on pööraselt energiakulukas tegevus. Ning see uuele ringile üleminek tundub mulle hetkel protsessina põnev. Võib-olla jälgivad sama asja ka kärbsepiitsaga vanurid korrusmaja akendel, ma ei tea. Või Jaapani aia vaatlejad.» 

Von Krahli teatri lavastus "Pardiis", fotol Erki Laur. Foto:
Von Krahli teatri lavastus "Pardiis", fotol Erki Laur. Foto: Foto: Herkko Labi

Lavastaja ja autor on Lauri Lagle, kunstnik Kairi Mändla. Laval on Mari Abel, Mart Kangro, Erki Laur, Reimo Sagor, Tiina Tauraite. Helilooja Artjom Astrov. Video- ja valguskunstnik Mikk-Mait Kivi.

PARADiiS / Von Krahli Teater from VonKrahl on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles