Kallis elu

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Munro
Alice Munro Foto: SCANPIX

Alice Munro on Margaret Atwoodi kõrval loetumaid ja armastatumaid Kanada naiskirjanikke. Laiem, kontinentidevahelisi kaugusi ületav tuntus saabus aastal 2013, mil ta pälvis esimese Kanada naisena Nobeli kirjandusauhinna. Praeguseks 84-aastase kirjaniku looming on tegelikult varemgi nii rahvusvahelist kui ka kohaliku tähtsusega tunnustust saanud. Olgu siinkohal mainitud Man Bookeri rahvusvaheline auhind ja kolmel korral pälvitud Kanada kindralkuberneri ilukirjandusauhind. 

Eesti lugejad on saanud Munro loominguga varem tutvuda raamatusarja «Ajavaim» vahendusel. 2014 ilmus seal kümnest üksteisega seotud novellist koosnev «Kerjustüdruk», mis siinmail laialdaselt lugemist ja heakskiitugi pälvis. Oma nappi ja täpset kujundikeelt kasutades jutustab autor neis novellides kahe naise lood läbi eri vanuste, hetkede ja olukordade.

Ka uus ja ühtlasi viimane novellikogu, nagu autor on lubanud, ilmus sel aastal raamatusarjas «Ajavaim». Selliseid lubadusi on autor varemgi jaganud, nii et kes teab, pole päriselt võimatu, et vaatamata kõrgele eale temalt siiski veel üht-teist ilmub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles