Lummav lühifilmimaailm Postimehe Kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Elo».
«Elo». Foto: Kaader filmist

Nädala lõpuni saab Postimehe Kinos vaadata 2015. aastal valminud Eesti lühifilme: linastuvad «Elo» (rež Helen Takkin), «Liblikmees» (rež Edina Csüllög) ja «Äralend» (rež Carlos E. Lesmes).

«Elo»

Elo on isepäine lasteaialaps, kes vihkab lasteaeda, sest seal kehtivad vaid keelud ja käsud. Elo sepitseb plaani, kuidas lasteaiast põgeneda. Ühel päeval saabub lasteaeda uus kasvataja Helena. Elo armub Helenasse, kuid saab peagi tunda ka kaotusvalu.

«Liblikmees»

Üksildane ja kohmakavõitu Anselm töötab Boruslawski tsirkuses kuulsa maagi Ernesto andunud assistendina. Ta harjutab salaja trikke ja tahab ka suureks maagiks saada. Anselmi šanss tuleb, kui Ernesto ise end maagiahoos kadunuks võlub. Hetkeks tõuseb Anselm publiku suureks lemmikuks, kuid tema imeline võime enda seest liblikaid lendu lasta saab talle ja tsirkusele fataalseks.

«Äralend»

Asustamata kõrbeplaneedilt Ephestoselt stardib kosmoselaev, kuid geoloogiameeskonna ülem, kapten Romanek unustatakse maha. Mehe hapnikuvarud on otsakorral ning meel murtud. Laevaga sidet otsides saavutab ta mingil imetabasel kombel kontakti hoopis 7-aastase Nelega, kes Maal peitust mängib.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles