Mõhk ja Tölpa Belgia metsades

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«See juhtus Ardennides». Kõik on veel elus: taustal vasakult Joyce, Dave ja Kenny, esiplaanil võrratu Stef (Jan Bijvoet)
«See juhtus Ardennides». Kõik on veel elus: taustal vasakult Joyce, Dave ja Kenny, esiplaanil võrratu Stef (Jan Bijvoet) Foto: Kaader filmist

Mäletate Jaco Van Dormaeli filmi «Uhiuus testament», mis koos «Vehklejaga» Kuldgloobusele kandideeris? Nüüd võiks teil uuemale Belgia filmile lähenemiseks võti käes olla. Pealegi figureerivad Belgia filmid viimastel aastatel pidevalt Oscari võõrkeelsete filmide nominentide nimestikus.

«See juhtus Ardennides» (D'Ardennen) Belgia 2015

Lavastaja: Robin Pront

Osatäitjad: Veerle Baetens, Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Kevin Janssens

Kinodes alates: 22.04.2016

«See juhtus Ardennides» on Robin Pronti debüütfilm. Algab vaikselt ja tasaselt. Kaks töölisklassist venda, ühel pruut. Lähevad vargile, aga muidugi läheb asi untsu. Pruudiga vend Kenny (Kevin Janssens ) jääb vahele, aga vaikib uurimisel tuimalt ega räägi teisi sisse. Saab mõne aasta türmi ja siis, kui ta välja saab, film algabki.

Siinkohal tundub, et tegemist ongi sellise sotsiaalkriitilise köögilauafilmiga, kus näidatakse Antwerpeni vähevarakate masendavat halli elu. Mured, raha ei ole ega tule, midagi rõõmustavat siin elus ei paista. Haridust pole, narkootikume küll. Ja siis veel neetud marokolased, kes kõike üle võtma kipuvad. Ainuke püha, mida vanglas tähistatakse, on ramadaan, nagu Kenny kurdab. Et kõik veel masendavam paistaks, toimub tegevus jõulude ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles