Arvo Pärdi portreefilmist valmis DVD

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt filmis «Isegi kui ma kõik kaotan».
Arvo Pärt filmis «Isegi kui ma kõik kaotan». Foto: Kaader filmist

Valminud on DVD Dorian Supini 2015. aastal esilinastunud dokumentaalfilmist «Arvo Pärt – isegi kui ma kõik kaotan».

Dorian Supini kolmas portreefilm Arvo Pärdist astub heliloojale lähedale, näidates teda koduses ümbruses helilooja, abikaasa, isa ja vanaisana. Pealkiri „Isegi kui ma kõik kaotan“ viitab ühele sissekandele Arvo Pärdi muusikalistest töövihikutest, mida helilooja filmis koos Immo Mihkelsoniga lehitseb. Neist vihikutesse kirja pandud märkmetest tõukuvad mõtisklused ja meenutused kõrvuti koduste stseenidega avavad helilooja elu- ja loomefilosoofiat, maalides Arvo Pärdist isikliku ja süvitsi mineva pildi. Filmis kõlavad katkendid paljudest Arvo Pärdi teostest.

Film on tõlgitud üheksasse keelde: inglise, saksa, prantsuse, hispaania, itaalia, soome, vene, jaapani ja eesti. DVD-ga on kaasas ingliskeelne buklett, mis sisaldab sissevaateid muusikaajakirjanik Immo Mihkelsonilt, muusikateadlaselt Toomas Siitanilt ja režissöör Dorian Supinilt. Lisaks on ära toodud filmis kõlavate Arvo Pärdi teoste aluseks olevad tekstikatked ingliskeelses tõlkes.

Filmi «Arvo Pärt – isegi kui ma kõik kaotan» käis Eestis vaatamas üle 5000 kinokülastaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles