Tartlased toovad Tallinna ohtralt head nalja

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Baskin (Katrin Pärn) võtab õhtul oma kodus vastu Eino Baskini hääle ja karvamütsiga Dan Põldroosi (Janek Joost). Mõni minut hiljem helistab Baskin Priit Pedajasele (Janek Joost).
Eino Baskin (Katrin Pärn) võtab õhtul oma kodus vastu Eino Baskini hääle ja karvamütsiga Dan Põldroosi (Janek Joost). Mõni minut hiljem helistab Baskin Priit Pedajasele (Janek Joost). Foto: Gabriela Liivamägi

Tänasest, 25. aprillist kuni 2. maini annab Tartu Uus Teater kolme oma selle hooaja uuslavastusega külalisetendusi Tallinnas. Näha saab Renate Keerdi lavastust “Koon”, Ivar Põllu komöödiat “Baskin ehk Nalja põhivormid” ning Uue Teatri ja Telakka Teatri koostöölavastust “#DIGITALHATSGAME”.

Esiteks mängitakse 25. kuni 28. aprillini Kanuti Gildi SAALis Renate Keerdi lavastust “Koon”, kus mängivad Uue Teatri draamanäitlejad Katrin Pärn, Piret Simson, Janek Joost ja Helgur Rosental. Uuslavastus “Koon” on metafüüsiline ja mitteasjalik kudum üsnagi etteaimatavast, kuid jätkuvalt intrigeerivast inimeseloomast.

Renate Keerdi lavastus "KOON" mängivad Katrin Pärn,  Janek Joost, Piret Simson ja Helgur Rosenthal. Foto: Ruudu Rahumaru 
Renate Keerdi lavastus "KOON" mängivad Katrin Pärn,  Janek Joost, Piret Simson ja Helgur Rosenthal. Foto: Ruudu Rahumaru Foto: RUUDU RAHUMARU

Teiseks saab Tallinnas näha Ivar Põllu menukat komöödiat “Baskin ehk Nalja põhivormid”, mis räägib nalja suurmeistri Eino Baskini elust ning huumorist ning selle muutumisest läbi aegade. Eino Baskinit ja mitmekümneid teisi tegelasi kehastavad Katrin Pärn ja Janek Joost. Etendusi antakse 29/30. aprillil ja 1/2. mail Kanuti Gildi SAALis.

Tartu Uue Teatri etendus «Baskin ehk Nalja põhivormid», mängivad Janek Joost ja Katrin Pärn. Foto
Tartu Uue Teatri etendus «Baskin ehk Nalja põhivormid», mängivad Janek Joost ja Katrin Pärn. Foto Foto: Gabriela Liivamägi

Kolmandaks jõuab Tallinnasse ka Uue Teatri ja Tampere Telakka Teatri koostöölavastus “#DIGITALHATSGAME”, mida mängitakse 30. aprillil ja 1. mail Von Krahli Teatris. Lavastuse teksti autoriks on Iraagis sündinud, kuid 10 aastat tagasi Soome pagenud kirjanik ja režissöör Hassan Blasim. Lavastus “#DIGITALHATSGAME” räägib maailmast, mis elab pidevas informatsiooni ülekülluses ning pagulaskriisis. Selles maailmas on informatsioon tunnetatav jõud ja autoriteet. See, kes kontrollib informatsiooni, kontrollib ka teisi inimesi ja saab kehtestada uued mängureeglid. Lavastajad on Hanno Eskola ja Antti Mankonen Telakka Teatrist. Lavastuses mängivad Tartu Uue Teatri poolt Jekaterina Novosjolova ja Mart Aas,  kunstnikuks on Henry Griin ning valguskunstnikuks Emil Kallas Tallinna Linnateatrist. 

“#DIGITALHATSGAME”,  foto 
“#DIGITALHATSGAME”,  foto Foto: Henry Griin & Lasse Poser
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles