Muusik Maria Faust pälvis maineka Taani kultuuriauhinna

Janar Ala
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Faust
Maria Faust Foto: Kuvatõmmis

Peamiselt Taanis elav ja töötav saksofonist Maria Faust pälvis maineka prestiižika Taani kultuuriauhinna Niels Matthiaseni Mälestusfondi auhinna, mis talle 25. aprillil üle anti.

Auhinnafond on loodud Taani kõige kauem võimul püsinud ja ühtlasi ka armastatuima kultuuriministri Niels Matthiaseni mälestuseks ja seda on välja antud alates 1981. aastast. Niels Matthiasen oli ametis aastatel 1971-73 ja uuesti 1975-80.

 Varasemalt on selle auhinnaga pärjatud näiteks muusikud Michala Petri, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Palle Mikkelborg, näitleja Ghita Nørby ( eestlased teavad teda Taani kultusseriaalist "Matador" ja Lars Von Trieri õudusseriaalist”Kuningriik”),  kirjanik -multitalent Benny Andersen jne.

Fondi nõukogu liige, Taani kultuuriminister Bertel Haarder kirjutab Fausti kohta järgmist:

 "Tunnustame  Maria Fausti unikaalset talenti nii helilooja, arranžeerija kui ka saksofonistina. Maria on kunstnikuna nii väljenduses, improvisatsioonis, kui ka  julgete alternatiivsete võtetega pidevas liikumises. Tema kompositsioonid on ühtaegu nii rasked kui ka kerged ja poeetilised, sisaldades täpseid nüansse, mille tipus asetseb lihtne, ilus meloodia.Me näeme Maria Faustis tugevat tahet ja annet. Maria Faust on  omas valdkonnas ainulaadne kunstnik"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles