Sild hip-hopi ja jazzi vahel

Dan Bondarenko
, jazzisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JOSÉ JAMES (USA)
JOSÉ JAMES (USA) Foto: Jazzkaar

Kontsert

JOSÉ JAMES (USA)

Neljapäev, 28. aprill

Jazzkaar

«Minus on konflikt: hip-hopi maailmas on jäljendus (teiste artistide jäljendamine) tabu, kuid jazzmaailmas on see suurim kompliment,» kõlasid neljapäeval Vaba Laval vokalisti José Jamesi sõnad.

Kontsert oligi justkui sild kahe eelmainitud maailma vahel. Leidus nii jazzilikke soolosid kui ka kaasakiskuvaid hip-hop rütme.

José suutis mõlemast žanrist kilde noppides meeldejääva kontserdielamuse luua. Silmapaistev oli José meisterlikkus vokalistina. Laulja jäi tihti mõnda fraasi või sõnapaari erinevate rõhuasetustega kordama, nii et see muutus ebamääraseks häälitsuseks, mille tähendus polnud enam arusaadav.

Siiski meenutasid osad laulud Jazzkaare jaoks liigselt popmuusikat, seda ka lüürika poolest, mis käsitlesid armastust kõige stereotüüpilisemas RnB stiilis. Eriti tuli see välja kontserdi esimeses pooles, kus José polnud suutnud veel publikuga sidet luua. Nimelt ütles José juba kohe kontserdi alguses, et valib publiku reaktsioonide põhjal, millist muusikat esitada. Kontserdi lõpuks oli José suutnud luua juba sobiva tasakaalu hip-hopi ja jazzi vahel.

JOSÉ JAMES (USA), foto:
JOSÉ JAMES (USA), foto: Foto: Jazzkaar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles