ERSO ja rahvusmeeskoor said kutse mainekale festivalile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO
ERSO Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Riiklikule Sümfooniaorkestrile ja Eesti Rahvusmeeskoorile esitati täna kultuuriministeeriumi kaudu kutse esineda 2018. aasta Hongi Kongi kunstifestivalil (The Hong Kong Arts Festival). 

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene sõnas, et kutsujatel on suur soov näha Eesti tippkollektiive Hong Kongis ning kutse ise on väga märgiline. «Hong Kongi kunstide festival on piirkonna üks olulisemaid. Sündmusi jagub kuu aja peale ning festivali külalisesinejad on läbi aegade olnud maailma tippkollektiivid. On rõõm, et Eesti Vabariigi juubeliaastal on suur tõenäosus, et just meie kaks esinduskollektiivi esinevad mainekal festivalil, kuna ametlik kutse meile täna esitati,» rääkis Nõgene.

Täpsemad läbirääkimised osalemise tingimuste üle jätkuvad festivali juhtkonna ning kollektiivide endi vahel.  

Hong Kongi kunstide festival toimub alates 1973. aastast. Igal aastal on festivalil külalisesinejaid kõikjalt maailmast. Aastate jooksul on seal üles astunud näiteks Jose Carreras, Philip Glass, Pariisi ja New Yorgi balletitrupid, Moskva Kunstiteater ja paljud teised ilmakuulsad solistid ja kollektiivid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles