Vaid kolm korda! Ekraanile jõuab Veneetsias pärjatud nukufilm

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Anomalisa».
«Anomalisa». Foto: Kaader filmist

Vaid kolmel seansil näitab kinokultuurimaja Sõprus Charlie Kaufmani ja Duke Johnsoni pikka nukufilmi «Anomalisa», mis võitis mullu Veneetsia filmifestivalil žürii suure auhinna, olles esimene animafilm, mis mängufilmide konkursil nii kõrgele jõuab.

«Hetkel valitseb levifilmide turul nii tihe konkurents, et «Anomalisa» ei mahuks teiste kinode ekraanidele. Seetõttu riskimegi sel korral vaid kolme seansiga, mis juba ise on väga julge ja tunnustust vääriv ettevõtmine,» põhjendas Sõpruse kino programmi kuraator Mirkka Maikola, miks kino pidav levifirma Must Käsi filmi seekord levisse ei too, vaid eriseansside näitamisega piirdub.

Kogu maailmas palju positiivset tähelepanu pälvinud film räägib loo kuulsast klienditeeninduse eksperdist Michael Stone’ist, kes saabub Cincinnatisse, et pidada loeng suurel seminaril. Ta ööbib luksushotellis, mille düstoopiliselt organiseeritud sisemaailm hakkab teda kohe kujundama. Tuleb välja, et Michael ei ole oma elus mitte millegi ekspert, vaid triivib suure kurvastuse ja suure igatsuse vahel, otsides tõelist õnne ja armastust.

Charlie Kaufmanit on nimetatud ka üheks 21. sajandi silmapaistvamaks filmistsenaristiks, ta on kirjutanud näiteks filmid «Olles John Malkovich» ja «Kuidas kirjutada kassafilmi». Tema režiidebüüdiks oli «Sünekdohh, New York».

«Anomalisa» seansid on 3., 5. ja 7. mail, 10. ja 16. mail näitab seda ka Tartu Elektriteater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles