Noored võtsid kinoliidus võimu

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastal võitis Martti Helde filmi «Risttuules» eest Eesti Filmiajakirjanike Ühingu aasta filmi auhinna.
2014. aastal võitis Martti Helde filmi «Risttuules» eest Eesti Filmiajakirjanike Ühingu aasta filmi auhinna. Foto: Sander Ilvest

Eesti Kinoliidu juhatus valis uueks esimeheks 28-aastase režissööri, filmi «Risttuules» autori Martti Helde, kes vahetab selles ametis välja Peeter Simmi.

Tähelepanuväärne on, et üheksast juhatuse liikmest – peale Helde veel Marta Pulk, Hendrik Mägar, Alvar Kõue, Tiiu-Ann Pello, Kristofer Piir, Jaanis Valk, Piret Tibbo-Hudgins ja Mare Raidma – on koguni kuus natuke alla või natuke üle 30 aasta vanad.

Palju õnne, Martti! Kas noored on nüüd kinoliidus võimu üle võtnud?

Aitäh. Vastaksin nii, et eelmine juhatus töötas välja üsnagi detailse arengu- ja töökava. Meie, noorte roll on oma energiaga see töökava ellu viia. Praeguse noore juhatuse kõrval on kaks liiget ka eelmisest juhatusest (Tibbo-Hudgins ja Raidma – T. T.), kes meil silma peal hoiavad ning suunavad. See on oluline tasakaal, mis on järjepidevuseks tähtis. Seega võib öelda, et võimuvahetus toimus vahejuhtumiteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles