Mine ja kuula Kumus kunstijuttu!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KUMU.
KUMU. Foto: Peeter Langovits

Kumu kevadhooaja publikuprogrammide erinevatel lõpuüritustel saate kohtuda Tanja Muravskaja, Tõnis Saadoja, Mai Levini, Sirje Helme, Anu Allase, Jaan Elkeni, Ilmar Kruusamäe, Janar Ala, Helen Sildna, Anne Vetiku ja Jaak Juskega.

Kevadhooaja lõpuüritused Kumus kõnetavad publikult kõige erinevamatel teemadel. Kutsutud külalistega räägitakse kunstist, kultuurist, ajaloost, muusikast, meediast, turundusest, teadusest ja paljust muust.

Laupäev, 21.05 kell 14.00 – arutelusarjas «Nõukogude aeg (mälu)pildis» kõneleb teemal «Nõukogude aja pärand ja selle teisenemine» foto- ja videokunstnik Tanja Muravskaja, kes oma loomingus on järjekindlalt tegelenud ka eesti rahvusluse või täpsemalt laulva revolutsiooni järgse «uusrahvusluse» problemaatikaga.

Laupäev, 28.05 kell 12.00–16.00 – Kumu laupäevak näitustel «Fotorealism. 50 aastat hüperrealistlikku maali» ja «Külm pilk. Hüperrealismi variatsioonid eesti kunstis» pakub hea võimaluse tutvumaks põhjalikumalt uute näitustega. Huvilised saavad kohtuda kunstnik Tõnis Saadojaga, proovida kätt töötoas, lahendada sõprade keskis mõistatusi või hoopis reisida virtuaalreaalsusesse. Laupäevakul jagub meelepäraseid tegevusi kõigile!

Neljapäev, 02.06  kell 18.00 – aruteluõhtul «Hüperrealismi variatsioonid» vestlevad kunstnikud Jaan Elken ja Ilmar Kruusamäe kunstiteadlaste Sirje Helme ja Anu Allasega.

Laupäev, 04.06  kell 18.00 – kunstiteadlane Mai Levin räägib näituse «Force majeure» raames 1941. aasta sõjategevuse käigus põhja läinud laevast Eestirand, millel oli muuhulgas kolm kasti Eesti Kunstimuuseumi maalidega.

Neljapäev, 09.06 kell 18.00 – näituse «Kumu hitid. Kaasaegne kunst Eesti Kunstimuuseumi kogudest» raames toimuval õhtul «Hittide anatoomia: turundus» räägivad oma kogemustest Helen Sildna, Anne Vetik ja Janar Ala. Mis teeb hitist hiti?

Neljapäev, 16.06 kell 18.00 – Jaak Juske loeng «Kadunud linn» annab ülevaate 20. sajandi esimesel poolel ajaloohärmarusse kadunud hoonetest ja linnavaadetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles