Eesti Filharmoonia Kammerkoor laulab Inglite linnas

, Los Angeles
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filharmoonia Kammerkoor Walt Disney nimelise kontserdisaali ees
Eesti Filharmoonia Kammerkoor Walt Disney nimelise kontserdisaali ees Foto: Tõnu Tormis

25 aastat on Eesti Filharmoonia Kammerkooril olnud võimalus tuuritada Ameerika Ühendriikides, järjest suurema tähelepanu ja uute avanevate väljakutsetega. Nüüd äsja aga oldi uue uhke Walt Disney nimelise kontserdisaali laval koos Los Angelese Filharmoonikute ning orkestri peadirigendi ja kunstilise juhi Gustavo Dudameliga. Neljal järjestikusel õhtul, 19.–22. maini lauldi Arvo Pärdi «Misereret» ja Mozarti «Reekviemi».

Tegemist oli festivali «Mozart ja Pärt» avakontsertidega. Ehkki Los Angelese filharmoonias on olemas ka oma koor, leidsid korraldajad, et õigema kõlapildi saamiseks tuleb kutsuda koor Arvo Pärdi kodumaalt. Muidugi on Eesti Filharmoonia Kammerkooril olemas aastakümnetepikkune Pärdi laulmise kogemus ja õnn korduvalt ka heliloojalt endalt juhatust ja kriitikat saada. Asi, mille väärtusest võib tegelikult alles siin Ameerikas õieti aru saada.

Kopsakama kõlapildi saamiseks kutsuti appi ka Läti Raadio Koor, kellel on nende peadirigendi ja kunstilise juhi Sigvards Klava sõnul samuti suur Pärdi laulmise kogemus. Aastas antakse vähemalt kümme kontserti, kus kavas ka Pärdi kooriteosed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles