Kolmapäeval Tallinnas: klassika ja ekstreemmetali jõhker kokteil

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fleshgod Apocalypse
Fleshgod Apocalypse Foto: promo

25. mail astub Tallinnas üles Itaalia bänd Fleshgod Apocalypse, kes ühendab oma muusikas edukalt klassikalise orkestratsiooni ja brutaalse death metali.

Nii klassika kui metal jagavad teatud üle-vindi operetlikkust, nii et mingis mõttes on tegu ideaalse kooslusega. Põhiline on balanss, mida õnnestub Fleshgod Apocalypse'il hoida väga hästi - nende muusika on ühtaegu lendu tõstev kui maasse rammiv. Tihti on klassika kasutamine metal-muusikas kunstlik ja ebaloomulik. Kes aga võiks klassikalist muusikat paremini läbi tunnetada kui mitte itaallased? 

Tänaseks on Fleshgod Apocalypse'il ette näidata neli edukat stuudioalbumit, millest uusimat, tänavust plaati nimega «King» esitlevad nad 25. mail ka Tallinnas klubis Tapper. Fleshgod Apocalypse'i senine karjääri tuuripäevik paljastab rea aukartustäratavaid nimesid surmametalli vallast: Behemoth, Origin, Dying Fetus, Hate Eternal, Suffocation, Napalm Death, Whitechapel, The Black Dahlia Murder, Decapitated ja paljud teised. 

Rajuks soojenduseks tuleb Tapperisse kaasa ka Poola death metal veteranüksus Hate, kes on tegutsenud juba alates 1990. aastast. Teised kaks soojendusbändi, Across the Swarm Itaaliast ja Preach Rootsist, esindavad uue death metali põlvkonda, kellel on suuremad teod alles ees. 

Piletid müügis Piletilevis ja kohapeal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles