Tähistamine: Glehni lossi taastamise algusest möödub 50 aastat

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glehni loss
Glehni loss Foto: Kultuurikava.ee

Mai lõpus möödub 50 aastat sellest, kui alustati Glehni lossi taastamist. Tallinna Tehnikaülikool peab seda sündmust laupäeval, 28. mail Nõmme Kevade ajal väärikalt meeles.

Kell 12.30 alustab Nõmme keskuses jalakäijate silla juures mängu TTÜ puhkpilliorkester Tarmo Kivisilla juhatusel. Seejärel suundutakse ühises rivis koos orkestriga Glehni lossi juurde, kus esineb Inseneride Meeskoor Ants Üleoja ja Kuldar Schütsi juhatusel ning tantsib TTÜ tantsuansambel Kuljus (kunstiline juht Marina Kuznetsova). Lossi juures meenutavad taastamise algust mehed, kelle ideedest ja tegevusest muutusid varemed lossiks, mis kaunistab taas Nõmmet ja on jäänud üheks kultuurilise ajaviitmise kohaks.

Pikemalt saab Glehni lossi taastamisest ja selle ettevõtmise alustamise 50. aastapäeva tähistamisest lugeda Nõmme Sõnumite blogist http://nommesonumid.blogspot.com.ee/2016/05/nomme-kevad-2016-glehni-lossi.html.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles