Briti gooti-rocki legend The Sisters of Mercy esineb suvel Riias

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisters Of Mercy
Sisters Of Mercy Foto: Kuvatõmmis

Briti gooti-rocki legend The Sisters Of Mercy esineb tänavu suvel, 3. augustil Riias, Palladiumi kontserthallis. Kontserti korraldab “Live Fest”.

Bänd sai alguse 1977. aastal Suurbritannias, Leedsis, kui Andrew Eldritch ja Gary Max kohtusid. Üsna pea võeti bändi ametlikku koosseisu ka Eldritchi 81. aasta trummimasin, mis hellitavalt Doktor Avalanche’iks nimetati ning tänaseni koosseisust lahkunud pole. Tõsi, trummimasinat bändiliikmeks nimetada pole kõige tavalisem, ent Doktor Avalanche’i programmeeritud trummirütmid ning Eldritchi ühes enda sügava baritoniga on täna ainukesed The Sisters of Mercy algkoosseisu liikmed ning iseloomustavad bändi helipilti. Doktor Avanlache on endiselt lavalaudadel, kuid trummimasinat asendavad 3 Mac’i. 

Live-kontsertidel toetavad Eldritch’it kitarristid Ben Christo ja Chris Catalyst.

Kollektiivi läbimurre toimus 1983. aastal mil nende hittsingel “Temple of Love” võrgutas gooti-rocki fänne uudse post-punki, gospel ja pop-muusika kõlaga. Järgnenud “The Corrosion”, “Domination”, “More” ja teised singlid jõudsid üha laiema kuulajaskonnani ning tõid neile rahvusvahelise edu.

1990. aastal üllitas bänd enda kolmanda ja ühtlasi viimase albumi “Vision Love”. Albumi promotuuril esines The Sisters of Mercy ühes tugevat poliitilist sõnumit edastava räpigrupiga Public Enemy. See tekitas fännide seas mitmeid ootamatuid kokkupõrkeid ning tuur otsustati ootamatult poole pealt tühistada.  Samal ajal olid bändil lahkhelid nende labeliga EastWest Records ning lõpuks, alles seitse aastat peale “Vision Love’i” ilmumist õnnestus neil leping lõpetada. Selle asemel, et uue leibeli alt uus plaat välja anda, otsustas Eldritch mängust välja astuda ja oma reeglite järgi mängida – ta pole siiani salvestanud ega välja andnud ühtegi uut lugu.

The Sisters of Mercy on alates 1991. aastast kontsertbänd. Nad esitavad lugusid, mis on kuulsad bändi algusaegadest ning uusi lugusid, mis on kirja pandud viimaste aastate jooksul, kuid pole kordagi salvestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles