Nädala album. Klassikute joonealused märkused

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiohead
Radiohead Foto: Kuvatõmmis

Radiohead 

A Moon Shaped Pool

XL

Alustame algusest: milline on sinu Radioheadi albumite paremusjärjestus? B-pooled võib välja jätta, kuigi elu ilma kordagi «Talk Show Hosti» või «Bangers + Mashi» kuulamata ei ole küll poolikult, aga mitte ka tõsise raadiopea moodi elatud. CD-ajastust BitTorrentisse (just seal esmaavaldati Thom Yorke’i viimane sooloalbum «Tomorrow’s Modern Boxes») jõudnud bänd on pidevalt suutnud end taasluua, mistõttu valmistasid nii meeste sooloprojektid kui ka 2011. aasta «The King of Limbs» pigem pettumust.

Depressiivseteks Radioheadi-lõpu mõteteks kumbki mu arust ainest ei andnud, vaid tekitasid hirmu, et isegi Radiohead on kindlalt selle poole teel, et muutuda üheks tavaliseks vanaks rokkbändiks. Ehk seetõttu ei julgenud ma uue albumi esisinglit «Burn the Witch» esialgu kuulatagi – no kas on vaja veel ühte keskpärast muusikateost, pane oma «In Rainbows» ja «Kid A» peale ning ole rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles