Üks Eesti loomabändidest läheb seiklema

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankie animal- The Backbeat
Frankie animal- The Backbeat Foto: Kuvatõmmis

Frankie Animal

The Backbeat

ise välja antud

Hinne: 3

Ma olen pikalt pidanud Frankie Animali üheks kõige igavamaks bändiks eesti muusikas. Kuigi esimene singel «Obsession» oli kahtlemata catchy ja tegelikult ka päris hea lugu, olgugi et tuletab meelde Arctic Monkeyst ja veel miljonit samasugust indie-bändi, on kõik nende palad, mida ma edaspidi kogemata kuulnud olen, tekitanud soovi teha väike uinak. Seda suurem oli mu üllatus, kui kuulsin uue albumi lugu «Kickdrum Kickdrum!» ega teadnud esitajat, see kõlas natuke nagu The Killsi dünaamika, aga samas ei osanud ühegi bändi nime kindlalt juurde panna.

Ega «The Backbeat» väga eksperimentaalse kõlaga ei raba, suurimaks mõjutajaks võib ikka pidada The Black Keysi, kuid mingi mõnus entusiastlik vibe ja seiklusrõõm on ansambli kõlale juurde tulnud. Olgu selleks siis «Kiss Me on the Spine’i» vokaalarranžeeringu ja kitarri kombo või «The China Songi» kergelt nilbe intro Jon Mikiveri poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles