Tallinnas esineb pühapäeval skandaalne vene bänd Leningrad

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roppude laulude poolest tuntud ansambel Leningrad
Roppude laulude poolest tuntud ansambel Leningrad Foto: Kuvatõmmis

Leningrad ei vaja tutvustamist. Sergei Shnurovi ja kompanii erakordseid ning jalustrabavaid laule tunnevad ja oskavad kaasa laulda paljud. Iga nende kontsert on omamoodi tippsündmus, nii on räägitud.

Ansambel tuli esmakordselt kokku 13. jaanuaril 1997. Vaatamata sellele, et raadio ja televisioon blokeerisid Leningradi laule peaaegu täielikult, sest tekstides on rohkelt ebatsensuurset sõnavara ja bändil rõhutatult hoolimatu suhtumine seesinase muusikamaailma tegijatesse, figureeris grupp aastaks 2002 siiski kõikides ametlikes ja mitteametlikes edetabelites ning neid hellitati kõikvõimalike Venemaa muusikaauhindadega.

Sergei Shnurov, skandaalse kuulsusega ansambli juht, muutus massiteabekanalite lemmikuks ja sarnaneb üha enam rahvakangelasega. Leningradi oleks õigem määratleda orkestrina. Puhkpillisektsioon — tromboon, saksofon, trompet, tuuba — koos ksülofoni, kitarri, trummide ja Sergei Shnurovi vokaalosaga moodustavad sellise kordumatu koosluse, mis tõuseb ülejäänud ansamblite foonil eredalt esile. Laulude meloodiad on plahvatuslik segu ska’st, Kuuba salsast, dixieland’ist ja šansoonidest, ebatsensuursest sõimust ja toorest punkstiilis esitusest, see kõik on aga esitatud särava iroonia ja ereda sotsiaalse sõnumiga.

Kontsert algab Saku Suurhallis pühapäeval kell 19.

Kontserti korraldab Booking Stars Ltd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles