Zaza Urušadze alustab uue filmi võtteid

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peategelane on Giorgi (Dimitri Tatišvili), kes tuleb mägikülla preestriks.
Filmi peategelane on Giorgi (Dimitri Tatišvili), kes tuleb mägikülla preestriks. Foto: Proovivõtte kaader

«Mandariinide» režissöör Zaza Urušadze hakkab juuni alguses Gruusias väntama uut filmi, mille produtsendiks on taas Ivo Felt.

Film kannab pealkirja «Munk», ent sedapuhku on tegemist läbinisti gruusia looga. Ka suurem osa filmi valmimiseks kuluvast rahast tuleb Gruusia riigilt.

Peategelaseks on endisest filmirežissöörist preester Giorgi, kes sünopsise järgi saadetakse väikesesse mägikülla jumalat teenima. Selleks, et inimesi kiriku juurde tuua, otsustab ta hakata filme näitama. «Džässis ainult tüdrukuid» vaadates avastavad külaelanikud, et kohalik muusikaõpetaja Lamara näeb välja täpselt nagu Marilyn Monroe. Pärast Lamaraga kohtumist lööb Giorgi maailm kõikuma: naine on tõepoolest väga seksikas ja mungal on raske kiusatusele vastu panna. Vürtsi lisab ühe Lamara õpilase pikantne süüdistus oma õpetaja vastu.

Peaosalist Giorgit hakkab mängima Dimitri Tatišvili, Lamarat kohalik kaunitar Sophia Sebiskveradze.

«See on piiri peal kõndiv komöödia sugemetega draama kunstniku hingega vaimulikust,» iseloomustas filmi Felt, kes sõidab Gruusiasse täna, kui võtted Kahheetia mägedes lahti lähevad.

Eestlastest on loomingulisse gruppi kaasatud veel Sten Šeripov helilooja, Harmo Kallaste helirežissööri ning Ranno Tislar ja Tarvo Schmeimann helioperaatoritena. Eestis on kavas teha ka järeltootmine.

Filmi eelarve on 700 000 eurot, millest Eesti osa moodustab 20%. 50 000 euroga toetab filmi vähemuskaastootmise fondist Eesti Filmi Instituut.

Kinoekraanidele jõuab «Munk» 2017. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles