Lauri Lagle saadab Mirtel Pohla vaimsele rännakule

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Portugal», Rein Oja, Mirtel Pohla ja Jarmo Reha.
«Portugal», Rein Oja, Mirtel Pohla ja Jarmo Reha. Foto: Proovivõtte kaader

Seni rohkem teatriga seotud ja omapärase käekirja poolest silma paistnud näitleja ja lavastaja Lauri Lagle hakkab tegema oma esimest filmi «Portugal».

Tegu on ühega kahest mikroeelarveliste mängufilmide konkursi võidutööst – teine oli Martti Helde «Skandinaavia vaikus» –, mis eelreklaami järgi tuleb sügav ja sume nagu suveöö, olles korraga füüsiline kulg ja vaimne rännak, mille sihtmärk ei ole ainult geograafiline punkt maakaardil.

170 000 euro suuruse eelarvega film räägib sünopsise järgi vabaabielus olevast naisest, kes otsib peale muu ka elult kõdi. Naise initsiatiivil on tema pere mõnda aega pidanud plaani laenata vennalt aianurka seisma jäänud treiler, pakkida asjad ja võtta ette suvine ränd lõunasse. Plaanid saavad aga sootuks teise suuna, kui leiavad kinnitust naise kahtlused tema hambaarstist mehe tegemiste kohta. Algab naise seikluslik teekond: muhe, läbinisti inimlik, täis eksimise ja uuesti alustamise võimalusi ning värvikaid karaktereid, kellel kõigil on üks eesmärk – leida õnn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles