Üleskutse: Kumu kunstifilmide festival ootab filme

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kumu kunstifilmide festival KuFF kutsub kunstnikke ja filmitegijaid saatma oma filme festivali avatud seansile.

Järjekorras teine KuFF toimub 29. septembrist 2. oktoobrini 2016 Kumu auditooriumis ning keskendub filmi- ja videokunsti suhetele muuseumi- ja galeriikeskkonnaga. Eraldi on fookuses videonäitused ning nihked, küsimused ja ideed, mis tekivad valgesse kuupi mõeldud teose ümbertõstmisel kinosaali.

Videokunst on alates 1960.–1970. aastatest olnud visuaalse kunsti lahutamatu osa; filmi- ja videoteoseid on näidatud pea igal kaasaegse kunsti näitusel. KuFF soovib näidata filme, mis toovad esile kinosaali ja galerii ruumiloogika eripärad, käsitlevad filmi suhet näituseruumi või arhitektuuriga ning keskenduvad kunstniku eneseesitusviisidele läbi filmi.

Festivalile on oodatud nii dokumentaalsed, lavastuslikud kui ka eksperimentaalsed filmid, mis osutavad erinevatele näituse- ja näitamisformaatidele, nende institutsionaalsetele, ajaloolistele või kultuurilistele raamidele.

 Saata võib nii digitaalseid kui filmitöid, osalusvorm asub: https://beta.reelport.com/festivals/1127/

 Festival ei ole mõeldud võistlusprogrammina ning osavõtt on tasuta. Filmide valmimisaasta ja hulga osas piiranguid ei ole. Kui film ei ole eesti või inglise keeles, peavad olema lisatud ingliskeelsed subtiitrid.  

Filmide saatmise tähtaeg on 12. august 2016. Filmid valib festivalile rahvusvaheline žürii. Kõiki konkursil osalejaid teavitatakse tulemustest meili teel hiljemalt 1. septembriks 2016.

www.kuff.ekm.ee

Täpsem info: piibe.kolka@gmail.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles