Mart Kalm: nõukogu on Priit Pärna asjus oma otsuse teinud (2)

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA animatsioonitudngid kohtuvad rektor Mart Kalmuga Priit Pärna asjus
EKA animatsioonitudngid kohtuvad rektor Mart Kalmuga Priit Pärna asjus Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna toimus üle kahe tunni kestnud kohtumine kunstiakadeemia rektori Mart Kalmu ning animatsioonieriala üliõpilaste vahel. Kohtumine puudutas üliõpilaste ja akadeemia juhtkonna erimeelsusi Pärna õppejõutöö osas. Lähemalt loe sellest konfliktist siit.

«Kokkusaamine kulges emotsionaalselt,» ütles rektor Kalm. Kokkulepet poolte vahel selle käigus siiski ei sündinud. Veel enamgi. «Ma ei saa aru, mis kokkulepet saab siin üldse sündida,» rääkis Kalm. «Nõukogu on oma otsuse teinud ja see ei ole muudetav.»

«Ma seletasin üliõpilastele, kuidas toimuvad demokraatlikus ühiskonnas otsustusprotsessid ja nemad väljendasid mulle oma nördimust ning pahameelt, et neile nii ei meeldi,» ütles rektor. Vahetult enne tänast kokkusaamist kinnitas üliõpilaste esindaja Sander Joon, et kui neile sobiva lahenduseni, st Pärna õppejõuks ennistamiseni ei jõuta, siis protestid igal juhul jätkuvad.

«Pakkusin välja, milliseid järgmisi samme kool võib teha,» rääkis Kalm. Pärnale on pakutud emeriitprofessori kohta. «Emeriitprofessoriks valimine on vanale professorile suurim tunnustus, mida Eesti riigis on ühel ülikoolil võimalik pakkuda. Kui emotsioonid lahtuvad ja Priit Pärn osutub «räägitavaks», siis tuleb läbi arutada võimalus, kas ta saaks osa-ajalisena jätkata teise aasta magistrantidega, kellega ta juba on aasta töötanud.»

Kalm rõhutas, et kool soovib Pärnale selle ettepanku kindlasti teha, aga tulemus sõltub juba viimase otsusest.

Joon rääkis, et kui Pärn õppejõuna ei jätka, siis kannatavad selle all paljud, sh välistudengid, kes on spetsiaalselt raha kogunud, et neil oleks võimalik Priit Pärna käe alla animatsiooni õppida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles