Otseülekanne: kes ja miks vajab kultuuriajakirjandust

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 6. juunil tutvustavad Tartu Ülikooli teadlased Marju Lauristin, Peeter Vihalemm ja Ragne Kõuts-Klemm kultuuriajakirjandust hõlmava meediasotsioloogilise uuringu «Kultuuriajakirjanduse sisu ja kasutajaskond» tulemusi. Postimees teeb tutvustuselt veebiülekande.

Kell 13.00 avab kultuuriminister Indrek Saar Eesti Arhitektuurikeskuses (Põhja pst 27a, Tallinn) uuringu tulemusi tutvustava seminari. Kaheaastase uuringu tulemusi tutvustavad Tartu Ülikooli teadlased Marju Lauristin, Peeter Vihalemm ja Ragne Kõuts-Klemm.

 Kultuuriministeeriumi tellimusel 2014. aasta sügisel algatatud ja Tartu Ülikooli läbiviidav uuring võtab vaatluse alla nii kultuuriajakirjanduse sisu kui ka kasutajaskonna, otsides vastuseid küsimusele, kuidas täidab Eesti kultuuriajakirjandus oma rolli kultuuri ja ühiskonna sidustajana. Uuringu tulemused võimaldavad toimetustel täpsemini määratleda ja silmas pidada oma väljaande sihtrühmi ning samuti vaadeldakse elanikkonna kultuuritarbimist ja -huvi laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles