Jõgeva võõrustab Eesti selle suve suurimat rahvatantsupidu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna
Ivo Linna Foto: ERR

Jõgeva võõrustab selle nädala lõpus Eesti selle suve suurimat rahvatantsupidu, millest võtab osa ligi 4800 tantsijat.

Pühapäeval, 12. juunil jõuab Jõgeva linna staadionil pealtvaatajateni II Eesti Naiste Tantsupidu MeheLugu, mis räägib tantsukeeles loo eesti mehest ja sellest, kuidas mees näeb naist läbi oma silmade ja südame. Peost võtab osa 394 tantsurühma. Lisaks Eesti rühmadele aitavad etendust luua tantsijad Kanadast, Inglismaalt, Iirimaalt, Luksemburgist, Soomest ja Norrast.

Tantsulavastus «MeheLugu» koosneb 26 tantsust. Lugu aitab tervikuks siduda dialoog Jõgeva juurtega näitleja Tiit Suka ja Ivo  Linna esituses. Ivo Linna on ka tantsupeo patroon ja tema jaoks muudab päeva eriliseks asjaolu, et samal päeval tähistab ta oma 67. sünnipäeva.

«Teist sellist pakkumist elus ei tule, kus sünnipäevast võtab osa 4700 naistantsijat pluss publik! See on minu jaoks sajandi sündmus,» ütles Linna.

Et sünnipäev ja naiste tantsupidu saaksid eriti uhke lõpu on korraldajad otsustanud pärast finaaletenduse lõppu pakkuda publikule ja tantsijaile tükikese sünnipäevatorti.

Erakordseks muudab peo seegi, et etendused toimuvad väikelinnas, kus elab napilt üle 5300 elaniku. Tantsijate ja pealtvaatajate toel võib inimeste arv Jõgeva linnas kontserdipäeval kolmekordistuda.

Etenduse lavastab mitmete üldtantsupidude lavastaja ja liigijuht Ülo Luht. Peo muusikajuht on Toomas Lunge. Kavas on peaproov-etendus kell 11 ja kaks kontsertetendust kell 15 ja 19. Pileteid etendustele müüb Piletilevi.

Peole saabuvaid rühmi tervitatavad 10. juuni hommikul Jõgevamaa piiril maakonna tantsu- ja laulumehed. Proovidega alustatakse samal päeval kell 11 üheksal staadionil või väljakul 30 km raadiuses ümber Jõgeva linna.

MTÜ Folklooriselts Jõgevahe Pere eestvedamisel toimuva peo toetajateks ja koostööpartneriteks on Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Rahvakultuuri Keskus, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts, Jõgeva linn, Jõgevamaa Omavalitsuste Liit, OÜ Vali Press, AS Balbiino, AS Põltsamaa Felix, AS A Le Coq, Postimees, ERR ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles