Fine 5 esineb Läti tantsu esindusfestivalil

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«HTK ehk hästi treenitud klaviir».
«HTK ehk hästi treenitud klaviir». Foto: Juri Kondratjev

Tantsuteater Fine 5 osaleb lavastusega «HTK ehk hästi treenitud klaviir» Riias aset leidval rahvusvahelisel nüüdistantsu festivalil «Time to Dance».

8.-12. juunini toimuv festival on Läti olulisim nüüdistantsufestival, mida korraldab alates 2006. aastast Läti nüüdistantsu koreograafide assotsiatsioon. Tänavusse esinejate nimekirja kuuluvad peale Fine 5-i veel Francesco Scavetta ja kompanii Wee (Norra), Branko Potočan (Sloveenia), Andrea Costanzo Martini (Itaalia/Iisrael), Eva Klimackova ja kompanii E7KA (Prantsusmaa/Slovakkia), Robbie Synge (Šotimaa), Agate Bankava (Läti), samuti Läti Kultuuriakadeemia koreograafiatudengid Olga Žitluhina juhendamisel.

Eesti nüüdistants on festivalil esindatud esimest korda.

«HTK ehk hästi treenitud klaviiri» autorid on Tiina Ollesk ja Renee Nõmmik. Teos on loodud J.S. Bachi «Hästitempereeritud klaviiri» esimese osa muusikale. Lavastatud on 24 prelüüdi ja fuugat, mille väliselt rangesse muusikavormi peidetud inimlikus sisus näevad koreograafid võimalusi uute seoste loomiseks kahe kunsti - tantsu ja muusika – vahel.

Tantsivad Tatjana Romanova, Helen Reitsnik, Tiina Ollesk, Simo Kruusement

Eestlaste tööd näeb 10. juunil kell 19 kultuuriakadeemia teatrimajas.

Täpsemalt vaata www.laiksdejotfestivals.lv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles