Algab 1000 eestlase kultuuridessant Peterburi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine Peterburi. Tagaplaanil Dvortsovõi sild.
Öine Peterburi. Tagaplaanil Dvortsovõi sild. Foto: SCANPIX

Kodanikudiplomaatia initsiatiiv «1000 eestlast Peterburis» leiab aset 9.-12. juunil 2016. aastal. Initsiatiivi peamine eesmärk on näidata eestimaalastele Peterburi linna ja selle vaatamisväärsusi ning tutvustada linna ajalugu ja eestlaste osa selles, Peterburi linna elanikele aga tutvustada võimaluste piires Eesti kultuuri. Vaata programmi siit!

Projekti initsiaatori, Corpore Diplomacy juhataja Meelis Kubitsa sõnul on eesmärgiks ergutada inimestevahelist läbikäimist kahe sadamalinna vahel. «Peterburi puudutab inimesi läbi erinevate põlvkondade. Peterburi ja Tallinna, aga ka teiste Eesti piirkondade vahel on väga pikad, ajaloolised ja sõbralikud suhted, mida iseloomustab eelkõige vastastikune lugupidamine. Peterburis on Eesti «majakas» Jaani kirik ja palju teisi ajaloolisi paiku, mis on eestimaalastega otseselt seotud,» sõnas Kubits.

Meelis Kubitsa sõnul on tegemist kodanikualgatusega, mille eellugu sisaldab sarnaseid aktsioone Odessas, Tallinnas ja Jerevanis. «See asi saab teoks kümnete inimeste vabatahtliku panuse kaudu genereeritud ideede kogumis, mida toetavad nii Eesti kui Venemaa diplomaatilised esindused. Meie eesmärgiks on koostöös riiklike institutsioonidega maksimaalselt avada inimestele uksi Peterburi maailmakuulsates teatrites, kontserdisaalides ja lossides.»

Niisiis toimubki 11. juuni õhtupoolikul Peterburi Peeter-Pauli kindluses koosviibimine (peaesineja Mihhail Bojarski!), mis ühendab Tallinna külalised ja meie Peterburi sõbrad üheks, 1000-1500-pealiseks auditooriumiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles