Nädala plaat. Rohtunud levimagistraalil

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogumik Valgusesse
Kogumik Valgusesse Foto: Kuvatõmmis

«Valgusesse»

Kogumik

Frotee

Hinne: 4

Mida teeb keskmine melomaan, kui tahab enda kogusse mõnda eriti rariteetset eksemplari? Ostab. Aga kui ei ole müüa ja vähe sellest, polegi üldse helikandjat olemas? Edasijõudnud melomaan teeb siis endale plaadifirma ja annab ise välja. Täpselt nii on teinud mikroleibeli Frotee vedajad ning tänu neile on nüüd enamasti vinüülil ilmunud osake eesti levimuusika seniilmumata varasalvest. Kui nüüd seitsmekümnendaid-kaheksakümnendaid varasalveks nimetada saab, aga küllap saab.

Frotee muusikadetektoristide järjekordne väljakaeveleid on kaheksa palaga «Valgusesse», mis on Frotee üheksas reliis ning ühtlasi esimene kogumik. Stiililiselt end piiratud ei ole, nii on plaadi kaheksa pala seas haruldast nõukogude Eesti disco-funk’i ja jazz-fusion’it ning isegi yacht-rock’i, kuigi tegijad vist ei teadnudki, et nad teevad yacht-rock’i. See selgus alles hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles