Veiniteraapia jäneseurus

, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa (Gerard Depardieu) ja poeg (Benoît Poelvoorde) aktsioonis.
Isa (Gerard Depardieu) ja poeg (Benoît Poelvoorde) aktsioonis. Foto: Kaader filmist

Elu on nagu kartulipõld, ütleb Gerard Depardieu´ tegelaskuju Benoît Delépine ja Gustave Kerverni uues teekonnafilmis «Saint Amour». Igavesti otse minna pole võimalik. Ühel ootamatul hetkel saab põld otsa ning uue vao alustamiseks tuleb ümber pöörata ja tagasi tulla. Kuigi näiliselt saab ring täis, ei saa iialgi välja jõuda täpselt samasse kohta, kust alustati.

«Saint Amour» pole küll lugu põllupidajatest, ent oma kartulipõllul seigeldakse sellegipoolest. Loomakasvatajatest maakad, isa ja poeg, istuvad Pariisis esimesse ettejuhtuvasse taksosse ja võtavad ette seiklusrikka ringreisi mööda Prantsusmaa tähtsamaid veinipiirkondi. Üks selleks, et juua, teine selleks, et pojaga suhteid siluda.

See on avantüristlik teekonnafilm, kus retk ei ole küll võrreldav Odüsseuse eepiliste eksirännakutega, ent eneseotsingud on veinivinest hoolimata sibulana nutmaajavalt mitmetasandilised ning magusdramaatiliselt nauditavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles