Algab Tallinna XI kitarrifestival

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Carbone ja Mirta Alvarez
Fabian Carbone ja Mirta Alvarez Foto: Pressifoto

Teisipäeval algab Tallinna kitarrifestival, mis toob Eestisse maailma tippe kogu kitarrimuusika stiiliderohkuses. 13.–17. juunini toimuval festivalil kuuleb jazzi, klassikat, fingerstyle’i, folki, Lõuna-Ameerika muusikat, Lähis-Ida  helisid ja eksperimentaalset põhjamaist kitarrimuusikat. 

Festivali peaesineja on kitarrivirtuoos Ricardo Gallen, kes esineb Tallinnas Mustpeade majas 16. juunil. Tema tõlgendused üllatavad kuulajaid värskuse ja ääretu originaalsusega, lõhkudes kõik senised piirid. Andaluusiast pärit muusiku kontserdid on täis elurõõmu, kirge ja romantikat.

Tallinna Teletornis pakub festival unikaalse muusikaelamuse, mil erilises häälestuses saab nautida kitarride kõlamaailma koos loojuva päikese ja võrratu panoraamvaatega 170 m kõrguselt. Musitseerib Viljandi kitarritrio koosseisus Jalmar Vabarna, Argo Vals ja Jaak Jaago.

Festivalil esinevad Eesti noored kitarritalendid, ansamblid, kitarriorkestrid ja toimuvad Ricardo Galleni, Hopkinson Smithi ning Mirta Alvarezi meistriklassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles