Riias tähistatakse Raimonds Paulsi 75. sünnipäeva

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimonds Pauls 2007. aastal Tallinnas.
Raimonds Pauls 2007. aastal Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Riias tähistatakse Läti helilooja ja pianisti Raimonds Paulsi 75. sünnipäeva, mille puhul on nädala jooksul korraldatud mitu kontserti ja etendust.

Läti rahvusteater lavastas maestro Paulsi sünnipäevaks luule- ja muusikapõimiku, pühapäeval oli Riia Areenal kaks ligi neljatunnist mammutkontserti, mis hõlmasid Paulsi varasemat loomingut, muusikale ja rahva lemmikuid - šlaagrilaule, ees on kontserdid Liepajas ja Kiievis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Paulsi õnnitlesid juubeli puhul kaks presidenti - Läti riigipea Valdis Zatlers ja Venemaa president Dmitri Medvedev, tuhanded inimesed on pileti ostnud maestro kontsertidele ja etendustele.

Maestro Paulsil on erakordne vaist tunda ära hea algaja laulja, kirjutada talle sobiv muusika, anda nõu ja juhatada lavale, neid lauljaid ja pillimehi, kelle karjäär algas Paulsist, on palju.

Maestro Pauls on olnud kultuuriminister ja seimi liige, kuid ütleb, et oleks pidanud isa nõu kuulama ja mitte poliitikasse minema, Eestis meenutab Pauls head koostööd Peeter Sauli, Kalmer Tennosaare ja eriti Jaak Joalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles