Vahva video: Peterburi asekuberner peksab liha ja viskab viina

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimus Peterburis Peeter-Pauli kindluses rahvaste toitude festival.

Soome-ugri köögi telgis toimetas riigikogusaadik Juku-Kalle Raid. Kui Peterburi asekuberner Aleksandr Govorunov sellest kuulda sai, siis otsustas ta viivitamatult isiklikult eestlaste kokakunsti saladustest osa saada.

Sel päeval valmis Juku-Kalle kuulus Paks Poiss, mis meenutab maitselt sageli kohatavat Pikka Poissi. Enne asekuberneri visiiti külastas tagasihoidlikku telgikest vähemalt kolme assistendi delegatsioon, kes pidid veenduma, et ettevõetav aktsioon ei mõju halvasti Govorunovi tervisele ega mainele.

Nii näiteks nõuti ühekordsete kilekinnaste ning kokamütside ettenäitamist. «Selliseid asju minu köögis pole ega tule!» teatas Juku-Kalle ja tõmbas sigaretist mehise mahvi. Sest tema köögis nimelt suitsetatakse. Teine problemaatiline teema oli alkohol. Kinnitati nimelt, et asekubernerile ei tohi mingil põhjusel tilgakesti mittemingisugust alkoholi pakkuda. Põhjuseid ette ei toodud.

Saabus Govorunov, kääris vapralt pintsakuvarrukad üles ja kukkus hakklihatainast vemmeldama. See, nagu videost veenduda võib, tuli tal uhkesti välja. Selle aja peale oli Juku-Kalle jõudnud kokku segada kokteili «Rahvaste sõprus». See on lihtne: võtke võrdsetes vahekordades Vana Tallinna ja Vene viina ning segage need kokku.

Kohe üritas üks pintsaklipslase vurhvi assistent rinnaga vahele hüpata, aga sellest polnud kasu. Juku-Kalle köögis kehtivad tema reeglid ja üks neist kõlab: «Kui viina ei võta, siis liha ei saa». Asekuberner kummutaski kokteiliklaasi vapralt kurku ja jäi rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles