Hakkajate poiste rivi saab tubli täienduse!

, , Oskar Lutsu nimelise raamatukogu laste- ja noort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sabine Zett «Hugo V. tegutseb»
Sabine Zett «Hugo V. tegutseb» Foto: Raamat

Hakkajad poisid paistavad silma nii elus kui ka kirjanduses. Meil siin Maarjamaal elavad tänini kuulus punanahkade ja köstrite hirm Joosep Toots, asjalik ning oma juurdepanemise veaga pisut hädas olev Salu Juhan, kõiki oma puhtsüdamlike ülestunnistustega relvituks tegev Agu Sihvka, vaikselt Elle-Vaikest unistav Jõhvi Joosep.

Sellesse kohalike poiste perre on saabunud uustulnuk Saksamaalt – Hugo Võsapäts ehk Hugo V. Elusaks on Hugo kirjutanud Sabine Zett. Sabine sündis 1967. aastal Saksamaal Westfaali liidumaal. Pärast gümnaasiumi lõpetamist töötas ta aastaid ajakirjanikuna. Sabine Zett kirjutab laste ja noorteraamatuid, ajaviiteromaane, stsenaariume, kuuldemänge ning laule. Mitmeid kordi auhinnatud ja paljudesse keeltesse tõlgitud häbematu «Hugo» sarjaga leidis ta tee nii väikeste kui ka suurte lugejate südametesse ning ajakirja «Spiegel» bestsellerite listi. Juba kooliõpilasena kirjutas Sabine Zett meelsasti lugusid ja oli uhke, kui need kohalikus ajalehes ilmusid. Pärast laste sündi hakkasid Sabine kodus toimuma igasugused eksootilised ettevõtmised nagu kaisukarude pidu, seikluste mänguväljak, aardejaht jne. Nende ümber tekkis palju lugusid, mida Sabine hakkas paberile panema. Sabine Zett liigub ringi, märkmik taskus, et iga naljakas sündmus kohe kirja panna. Kirjaniku jaoks on Hugo V. raamatutes huumor väga tähtis ja Ute Krause illustratsioonid on selles mõttes täistabamus.

Mida sisaldab Hugo V. isiklik toimik: ta vihkab oma perekonnanime (kes ei vihkaks!), on küllalt vana, aga näeb kahjuks noorem välja, geniaalne õpilane (keda õpetajad tihti ei mõista), mees, kellel on palju hobisid (jalg- ja käsipall, judo, ballett ja ujumine, lavategevus ning rahaideede arendamine). Hugo vihkab šoppamist ja tal on ustav sõber  Nico Kolpingit. Tüdrukutesse suhtub ta teatava ettevaatusega, välja arvatud Viola K. seitsmendast Ast, kelle rohelised kassisilmad ja pikad jalad panevad Hugo tegema peaaegu võimatuid asju – ujuma, sooritama peadpööritavaid vettehüppeid ja külastama isegi balletitundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles