Tiit Ojasoo: mul polnud muud võimalust (2)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater NO99  kunstiline juht-direktor Tiit Ojasoo.
Teater NO99 kunstiline juht-direktor Tiit Ojasoo. Foto: Andres Haabu / Postimees

Täna hommikul teatas NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo, et ta astub tagasi. «Ma kirjutasin täna oma kirjas kõik ära. Ma olen oma viga kahetsenud, vabandanud, vabandanud ja see ei ole olnud piisav. Toimuvad igasugused arutelud, mis  kõik peaks NO99ga tegema. Mina olen muutunud väga heaks ettekäändeks… mul pole muud võimalust kui lahkuda,» vastas Tiit Ojasoo Postimehe küsimusele, miks ta otsustas lahkuda.

Küsimusele, kas Tiit Ojasoo lahkumine on piisav selleks, et teater jääks ellu, vastab teatri looja ja kunstiline suunaja nii: «Ma loodan. Olen omalt poolt teinud kõik, mis võimalik.»

Mis edasi saab, seda Tiit Ojasoo ei osanud öelda. Ta ei osanud täna kommenteerida ka seda, kas ta oleks valmis kunagi NO99s või Eestis lavastama või mis saab NO99 sügisesest ringreisist Euroopas (oktoobris ja novembris annab NO99 Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi lavastustega «NO43 Kõnts» ja «NO51 Mu naine vihastas» Belgias ja Prantsusmaal kokku 14 etendust). «Praegusel hetkel pole mõtet rääkida tulevikust,» ütleb Ojasoo.

Lavastamisest Ojasoo siiski ei soovi loobuda. «Eks ma pean otsima üles kõik äraütlevad kirjad, mis ma aastate jooksul olen teistele teatritele saatnud. Pean end hakkama pakkuma, sest nii see vabakutselise lavastaja elu vist käib.»

Tiit Ojasoo ütleb, et tema lavastusest olulisem on NO99 ise. «NO99 idee on selles, et tehakse üks seeria ehk sada lavastust, millest igaüks on erinäoline. Neid võib võtta kui sadat vaatust. Ühte või teist lavastust ei ole õige siin esile tuua. NO99 ise on kõige ilusam asi.»

NO99 kunstiliseks juhiks Tiit Ojasoo kõrval on algusest peale olnud Ene-Liis Semper. «Ene-Liis pole midagi kurja teinud, temal pole midagi kahetseda. Praegusel hetkel on see ainult minu tagasiastumine.» 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles