Yoko Alender: Ojasoo võttis vastutuse! (7)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoko Alender
Yoko Alender Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tiit Ojasoo NO99 juhi ametist vabastamist nõudis üleeilses avalduses ka kümme parlamendiliiget. Üks neist, Yoko Alender (RE) ütles Postimehele, et austab Ojasoo otsust. «Ojasoo võttis vastutuse ja näitas sellega, et vägivald on lubamatu,» ütles Alender.

«See oli tema otsus,» ütles Alender vastuseks küsimusele, kas see oli tema hinnangul antud olukorras ainuõige valik. Kuivõrd oli tegemist Ojasoo isikliku otsusega või kas oma rolli võis mängida ka teatri nõukogu või ministri surve, ei soovinud riigikogu liige spekuleerida.

«Avaldusele allakirjutanuna on mul loomulikult hea meel, et ta vastutuse võttis ja selle signaali otsustas lõpuks anda,» märkis Alender.

14. juunil kirjutasid kümme riigikogu liiget alla ühisavaldusele, milles nõudsid Ojasoo tagasiastumist. Need olid (Yoko Alender (RE), Andres Anvelt (SDE), Krista Aru (VE), Viktoria Ladõnskaja (IRL), Marianne Mikko (SDE), Mart Helme (EKRE), Martin Helme (EKRE), Laine Randjärv (RE), Priit Sibul (IRL), Märt Sults (KE).

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles