Eero Epner põhjendab, miks ta oli nõus juhatuse liikmeks hakkama

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Epner
Eero Epner Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Teater NO99 nõukogu rahuldas tänasel koosolekul Tiit Ojasoo tagasiastumispalve ja nimetas juhatuse liikmeks Eero Epneri. Teater NO99 loomingulise juhina jätkab Ene-Liis Semper. Tiit Ojasoo jätkab teatris tööd lavastajana.

- Eero Epner, miks te eelmine nädal valisite vaikimise?

Trupp tegi kaks avalikku pöördumist ja ma ei oska neile enam midagi uut ja vürtsikat lisada.

- Miks olite nõus juhatuse liikmeks hakkama?

Ene-Liis oli nõus jätkama loomingulise juhina ehk jätkama seda, mida ta koos Tiiduga siin teatris juba 12 aastat on teinud. Ene-Liis koos trupiga hoiab üleval NO99 kunstilist järjepidevust. Teatri igapäevase tegevjuhtimisega tegelevad meil teised inimesed, kes hoiavad üleval organisatsiooni järjepidevust. Tänase päeva olulisim sõnum on see, et NO99 jätkab NO99na, ja seda tänu Ene-Liisi nõusolekule jätkata loomingulise juhina ning trupi üksmeelsele tahtele jätkata kunstilist koostööd Ene-Liisi ja Tiidu kui lavastajaga.

Me oleme riiklik organisatsioon, aga isegi riigi lüpsimasina otsas olles on siiski  (peab olema) võimalik langetada mingisuguseid kunstilisi otsuseid, mis on kooskõlas ennekõike kunstnike vaba eneseväljendusega, mitte riikliku tellimusega. Meie majas on nendeks kunstnikeks Ene-Liis, Tiit ja trupp ning tulevased külalislavastajad. See ongi kõige olulisem.

- Kas Tiit Ojasoo ja Ene-Liisi Semperi puhkus jääb jõusse?

Tiit ja Ene-Liis järgmisel hooajal NO99s ei lavasta. Aga see ei ole puhkus. Nad valmistavad ette ideid uuteks hooaegadeks. Ideede jaoks ongi vaja aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles