Maestro Paavo Järvi jättis oma Pariisi orkestriga hüvasti

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Järvi Pariisis
Paavo Järvi Pariisis Foto: Sasha Gusov

Ligi kakskümmend eesti muusikasõpra käis 18. juunil Elamusreiside poolt korraldatud kultuurireisil Pariisis, et olla tunnistajaks suurejoonelisele muusikaõhtule, millega maestro Paavo Järvi jättis hüvasti Orchestre de Paris´ga, vahendab portaal Muusikaelu. Kõlas Gustav Mahleri sümfoonia No 3, solistina oli kaastegev Michelle DeYoung (alt) ja Orchestre de Paris sega- ja lastekoor.

Pariisi publik tänas maestrot püsti seistes võimsa, enam kui veerand tundi kestva aplausi ja braavo-hüüetega. Orkester tegi  oma lahkuvale peadirigendile südamliku muusikalise kummarduse, mängides Jean Sibeliuse «Lüürilist valssi». Sellega pani Järvi küll punkti oma 2010/2011. aastal alanud viljakale koostööle Pariisi orkestriga, kuid naaseb Pariisi filharmoonia suurepärase akustikaga saali juba järgmisel hooajal seoses oma Jaapani NHK orkestri  Euroopa turneega.

Pariisi filharmoonia saal
Pariisi filharmoonia saal Foto: Riina Luik

Elamusreiside tegevjuhi, kultuuriajakirjaniku Riina Luige sõnul on nende korraldatavate kultuurireiside eesmärgiks pakkuda eesti muusikasõpradele võimalust osa saada nii rahvusvaheliste, kuid eeskätt just Eesti interpreetide ülesastumistest maailmakuulsatel lavadel, ooperimajades ja mainekail festivalidel. «See on väga eriline, ja kõige paremas mõttes uhkustunnet tekitav kogemus, kui saad olla tunnistajaks vaimustunud vastuvõtule, mille osaliseks meie tippmuusikud ja eesti muusika maailma kontserdi- ja ooperimajades saavad. Oleme veendunud, et see kogemus on laiemat jagamist väärt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles