Vargamäel näeb taas suvelavastust

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrboja perenaist mängib Kadri Lepp.
Kõrboja perenaist mängib Kadri Lepp. Foto: Dmitri Kotjuh

Ugala teater mängib sel suvel Vargamäel suurt vabaõhulavastust «Kõrboja perenaine», mis sünnib tandemi Urmas Lennuk – Vallo Kirs ühisloominguna. Viimasest korrast, mil Vargamäel vabas õhus lavastus välja toodi, on möödas tervelt viis aastat.

«Kõrboja perenaise» aluseks on Lennuk valinud Tammsaare romaani «Kõrboja peremees» ja kirjutanud näidendi just lavastaja Vallo Kirsile ja Ugala teatri näitlejatele. Suvelavastuses  astub üles peaaegu kogu Ugala trupp, kaasa teeb ka tuntud rahvamuusik Kulno Malva, muusikaline kujundaja on Peeter Konovalov, lavastuskunstnik Kristjan Suits ja kostüümikunstnik Pille Küngas. Kõrboaja Annat mängib Kadri Lepp, Kuusiku Eevit Adeele Sepp, Kõrboja Madli osas astub üles Luule Komissarov, Katku Villut mängib Ott Aardam ja Kõrboja Reinu Egon Nuter. Lavastuses kõlab elav muusika ja kaasa teeb üle 30 näitleja.

Esietendus 1. juulil 2016 Tammsaare muuseumis Vargamäel. Poolteist tundi enne etenduse algust tehakse huvilistele ringkäik muuseumis, kus tutvustatakse kirjanik A. H. Tammsaare sünnikodu ning räägitakse tema loomingust, sealhulgas teoste «Kõrboja peremees» ning «Tõde ja õigus» saamislugu. Ringkäik kestab tund aega ja on tasuline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles