Priit Pärn jätkab sügisest EKAs (3)

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärn.
Priit Pärn. Foto: Toomas Huik

Priit Pärn jätkab sügisest Eesti Kunstiakadeemia Animatsiooniosakonnas poole kohaga külalisprofessori ametikohal, tema abikaasa Olga Pärn aga dotsendina. Animatsiooniosakonna juhatajaks valiti Helen Unt. 

Jaanipäeva järel toimunud kohtumisel leppisid Eesti Kunstiakadeemia ja animatsiooniosakonna senine professor Priit Pärn kokku animatsiooni õpetamise edaspidised vastutusalad järgmiseks kolmeks aastaks. Pärn jätkab külalisprofessori poolel kohal ja magistriõppekava juhina ning Olga Pärn asub sügisest tööle külalisdotsendina ja bakalaureuse õppekava juhina. Värske jõuna hakkab animatsiooni osakonda juhatama Helen Unt, ühtlasi saab temast külalislektor.

Priit Pärn ütles Postimehele, et läbirääkimised olid pikad ja rasked, kuid lõppesid sõbralikes toonides ja mõlemaid osapooli rahuldava tulemusega. «Rektor pakkus välja kohtumise, millega mina nõustusin. Me ei kakelnud ju kakluse enda pärast, vaid meie põhimõte oli, et jätkame tingimustel, mis sobivad nii meile kui tudengitele. Kogu tudengite aktsioon, barrikaadidele tõus, mis on Eestis enneolematu, oli osa sellest, et lõpptulemus on meile sobiv. Leppisime ka kokku, et enam teineteist ei süüdista. Mina ei kavatse mingeid trikke teha. Animaosakond jätkab valitud kursil ja olukord on  tunduvalt soodsam kui enne,» on Pärn rahul.

EKA rektor Mart Kalm on sama meelt. «Mul on hea meel, et Priit Pärn oli nõus jätkama nendes lõikudes, kus ta on kõige tugevam ja mul on ka hea meel, et leidsime uue, värske jõuna juhiks noorema generatsiooni ühe tublima ja energilisema esindaja Helen Undi, kes oskab animatsiooniosakonnal paremini  lõimuda teiste vabade kunstide osakondadega,» kommenteeris Kalm. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles