Pargiarmastajad väärasid Georg Lucase muuseumi ehitamise

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii oleks välja näinud  Lucas Museum of Narrative Art Chicagos (kavand)
Nii oleks välja näinud Lucas Museum of Narrative Art Chicagos (kavand) Foto: Lucas Museum

Filmimees Georg Lucas pidi leppima, et tema plaan Chicagosse oma kunstikogu jaoks muuseum rajada kadus kohtuvaidluste musta auku.

Chicago linnapea Rahm Emanuel andis nõusoleku muuseumi ehitamiseks ja eraldas ligi seitse hektarit maad järve ääres Chigago Bearsi jalgpallistaadioni lähedal, kirjutab The Art Newspaper. Kuid siis sekkus Chicago mittetulundusorganisatsioon Pargi Sõbrad ning andis asja kohtusse, et maaeraldus väärata. Justiitstähtede sõda on väldanud juba kaks aastat.

Selle tulemusena loobus linnavalitsus maaeraldust toetamast, sest ei tahtnud matta aega ja raha lõpututesse kohtuvaidlustesse. Lucas otsustas, et rajab muuseumi oma kunstikogu eksponeerimiseks, mida muuhulgas ehivad Norman Rockwelli tööd, mõnda sõbralikumasse kohta, näiteks päikeselisse Californiasse.

«Kurb lugu, et Lucas otsustas nüüd Chicagost muuseumiplaanidega lahkuda, selle asemel et rajada see mõnda muusse Chicago kohta, mitte just järve äärde,» ütlesid oma avalduses pargisõprade esindajad Juanita Irizarry ja Lauren Moltz. Igal juhul jäi linn nende tegevuse tulemusena ilma 740 miljoni dollarilisest investeeringust, väljapaistvast kunstikogust veel peale selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles