Helen Unt: animatsiooniõpe on rahvusvaheline tõmbenumber

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna uus juhataja Helen Unt oli üks neist, kes Priit Pärna eest seisis.
Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna uus juhataja Helen Unt oli üks neist, kes Priit Pärna eest seisis. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) animatsiooniosakonna uueks juhiks saab 29-aastane Helen Unt, kes on õppinud samas koolis graafikat ja Priit Pärna käe all animatsiooni.

Animatsiooniosakonna juhiks saamine ei olnud Undi enda sõnul tema eesmärk. «Teatavasti kohtusid pärast jaanipäeva Priit Pärn ja Mart Kalm, et arutada osakonna tulevikku. Kuna EKA ei olnud nõus, et üks abikaasadest on teise ülemus, pakkus Priit välja, et osakonna juhi kohal võiks olla keegi kolmas, kes on kursis animatsiooniosakonna õppeprotsessiga. See pole olnud mu enda ambitsioon,» ütles ta.

Esimestest sammudest uuel ametipostil ei tahtnud Unt eile veel rääkida, sest alles ootab ametlikku tööpakkumist ja lepingut. «Seejärel viin end kurssi osakonna töö selle poolega, mis pole seni minusse puutunud, ning ka kooli seisukohtadega. Olen bakalaureuseastme tudengite vastuvõtukomisjonis, seega osa meeskonnast, kes võtab vastu uue lennu tudengeid, kellega alustan sügisel ka õppetööd, mis vajab samuti meeldetuletamist-ettevalmistamist,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles