Eesti film valiti Karlovy Vary filmifestivali programmi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Keti kõpp"
Kaader filmist "Keti kõpp" Foto: Kaader filmist

Paavo Piigi auhinnatud näidendil põhinev režissöör Priit Pääsukese debüütfilm, eksistentsiaalne komöödia «Keti lõpp», valiti Karlovy Vary rahvusvahelise filmifestivali Works in Progress programmi.

Karlovy Vary filmifestivali Works in Progressil esitletakse üheksat uut hetkel tootmises olevat filmi Kesk- ja Ida-Euroopast, Balkanilt, endistest Nõukogude Liidu maadest ning Türgist, mis valiti välja 57 esitatud projekti hulgast. 51. Karlovy Vary rahvusvaheline filmifestival toimub 1.–9. juulini Tšehhi Vabariigis.

Mängufilmi «Keti lõpp» tegevus toimub tühja parkimisplatsi serval asuvas burgerirestoranis, mis toimib mudelina maailmast või Ida-Euroopast. Keset lõputult kestvat majanduskriisi inimesed, burgerirestorani külastajad - kõik justkui meeleheite piiril - tulevad ja lähevad, samal ajal kui filmi peategelane - Ettekandja (Maiken Schmidt) - selle kõige tunnistajaks on ning enesest läbi laseb. Lõpuks liituvad temaga tööd otsiv Noormees (Hendrik Toompere jr), akadeemilise maailma imelaps ja kuulus Helilooja (Tiit Lilleorg), kes mõlemad otsivad sõprust ning lähedust.

Film valmib mikroeelarvelisena Eesti Kultuurkapitali toetuse, filmi tootjate Alexandra Filmi ja Luxfilmi, Eesti juhtivate filmitehnika rendifirmade Filmivabrik, Cineunit, 1Agentuur ja Angel Films, Leedu Vilniuse Filmiklastri ja tehnikarendifirma Cineskope ning mitmete filmi meeskonnaliikmete isiklike investeeringute toel. Hetkel on film montaažis ning veel on rahastamisel filmi järeltootmine.

Karlovy Vary Works in Progressil võistleb «Keti lõpp» auhinnale, milleks on 100 000-eurose väärtusega järeltootmispakett Praha postproduktsioonifirmadelt. Programmis osalemise eesmärk on leida filmile järeltootmispartnerid ja -rahastus ning esitleda filmi rahvusvahelistele müügiagentidele ning olulisimatele filmifestivalidele. «Keti lõpp» on endiselt avatud ka toetajatele ja sponsoritele Eestist. Film jõuab kinodesse 2017. aastal.

Sel aastal on Eesti filmitegijate esindus Karlovy Vary filmifestivalil varasemast suurim - East of the West võistusprogrammi valiti Triin Ruumeti debüütmängufilm «Päevad, mis ajasid segadusse» ja Toomas Hussari uus film «Luuraja ja luuletaja». Dokumentaalfilmide võistlusprogrammi valiti Vitali Manski uus film «Suguvõsa», mille Eesti-poolne kaastootja on Baltic Film Production ja produtsent Marianna Kaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles