Kumule valiti uus direktor

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumu kunstimuusemi direktor Kadi Polli.
Kumu kunstimuusemi direktor Kadi Polli. Foto: KUMU kunstimuuseum

Alates 1. oktoobrist asub Kumu kunstimuuseumi direktorina tööle Kadi Polli.

Kadi Polli on töötanud Eesti Kunstimuuseumis Kadrioru  kunstimuuseumi direktorina, kust ta aastal 2013 lahkus  seoses doktoriõpingutega  Tartu Ülikoolis, asudes ühtlasi Tartu Ülikooli Ajaloo ja arheoloogia instituudis tööle  kunstiajaloo osakonna lektorina. Kadi Polli  kitsamaks uurimisteemaks on valgustusaja pildikultuur ning Balti kujutav kunst 18. ja 19. sajandil,  tema õppejõutöö hõlmas ka museoloogiat, kunstikogumist ja tehnilist kunstiajalugu. Aastatel 2013-2016 on Kadi Polli täiendanud ennast residentuurides ja uurimiskeskustes Roomas, Marburgis, Weimaris, Münchenis jm.

Kadi Polli on samaaegselt nii kunstiajaloo tippspetsialist  kui ka võimekas  organisatsiooni juht, mida tõestas tema eelnev tegevus muuseumijuhina. Ta näeb Kumu kunstimuuseumit töötamas nii rahvusmuuseumi kui rahvusvahelise muuseumina, mis tutvustab ja kontekstualiseerib  eesti kunstipärandit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles