Tippmuusikud kogunevad väikesesse rannakülla

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trio Maag
Trio Maag Foto: promo

7.-23. juulini toimub Pärnumaa väikekülas, Treimanis juba teist aastat muusikasündmus «Suvesüda rannakülas», mis toob kokku mitmed Eesti tippmuusikud.

Elanike koduõuedes, Treimani sadamas ja kohalikus rahvamajas toimuvatel kontsertidel esinevad näiteks Jaan Tätte, Silver Sepp, folkansambel Rüüt ja tangoansambel Trio Maag.

Muusikaürituse peakorraldaja Viljar Soomre sõnul on seekordne muusikasündmus pühendatud merekultuuriaastale ning ürituse eesmärgiks on tutvustada seda väikest, kuid kaunist Edela-Eesti rannaküla kodukoha tuntud muusikute kaudu. «Enamik ülesastuvaid muusikuid on Treimanist pärit või selle kohaga hiljem lähedaseks saanud. Koduõue kontserdid toimuvadki tegelikult nende muusikute endi lapsepõlve- või maakodudes – see muudab muusikalise elamuse veelgi hubasemaks ja lähedasemaks,» ütles Soomre.

Muusikasündmuse raames toimuvad esimest korda suuremad üritused ka kohalikus kalasadamas. «Soovime pakkuda kuulajatele tõelist elamust, mida annab kauni muusika kuulamine kohas, mis on vist kõikide eestlaste jaoks oluline – mere ääres. Pühendatuna merele ja tänavusele merekultuuriaastale toimub suur merelaulupidu, kus teevad kaasa kõik kohalikud muusikagrupid ning Jaan Tätte annab kontserti «Näoga mere poole». Mereõhk ja laulud merest jäävad kindlasti pikaks ajaks meelde,» lisas Soomre.

Eesti edelapoolseima muusikasündmuse raames toimub kolme nädala jooksul kokku seitse üritust: 7. juulil esineb folkansambel Rüüt Lepa talu õuel koos rootsi viiuldaja Daniel Wikslund Riksspelmaniga; 8. juulil annab Männi talu õuel kontserdi tangoansambel Trio Maag ning tangoõpetajad Liivi ja Artur Novek viivad läbi tangokultuuri teemalise töötoa; 9. juulil toimub Treimani sadamas merelaulupidu koos Treimani Rahvamaja laulukoori ja rahvatantsurühmade ning Ervin Lillepeaga; 11. juulil näidatakse Treimani Rahvamajas muusikafilmi «Hüljatud»; 13. juulil toimub kohaliku rahvamaja peoplatsil XI laste ja noorte rahvamuusikalaagri kontsert; 21. juulil esinevad Treimani sadamas Jaan Tätte ja Silver Sepp ning 23. juulil toimub Treimani raamatusõprade päev.

Treimani muusikanädalate tasuliste kontsertide pileteid saab osta kohapeal enne kontserte sularahas. Koduõue kontsertide juures tegutsevad ka kodukohvikud, kus kohalike valmistatud maitsvate suupistete ja jookide eest saab samuti tasuda sularahas.

Vihmase ilma korral toimuvad õuekontserdid Treimani Rahvamajas. Treimani teist muusikanädalat toetab Kohaliku omaalgatuse programm (KOP).

Treimani muusikanädalate ajakava:

Neljapäeval, 7. juulil kell 20.00 kontsert Lepaõuel (Anni Soomre õuel)

Esineb alternatiiv-folkansambel Rüüt, kaasa teeb rootsi viiuldaja Daniel Wikslund Riksspelman; avatud on kodukohvikud

Pilet: 5€

Reedel, 8. juulil kell 20.00 Argentiina tango õhtu Männiõuel (Treimani vana kõrtsi vastas)Esineb tangoansambel Trio Maag, tangoõpetajad Liivi ja Artur Novek viivad läbi workshopi tangokultuurist; kodukohvikutes on võimalik osta argentiinapärast toitu ja veini

Pilet: 5€

Laupäeval, 9. juulil kell 20.00 Merelaulupidu Treimani sadamas

Esinevad Treimani Rahvamaja laulukoor, rahvatantsurühmad ja Treimani trio, tantsuks mängib Ervin Lillepea, toimub merelaulude loterii ja heategevuslik oksjon, mille tuluga toetatakse kohaliku rahvamaja saali remonti; avatud on sadamakõrts

Üritus on tasuta

Esmaspäeval, 11. juulil kell 20.00 muusikanädala filmiõhtu Treimani Rahvamajas

Näidatakse muusikafilmi «Hüljatud»

Pilet 3€

Kolmapäeval, 13. juulil kell 18.00 XI laste ja noorte rahvamuusikalaagri kontsert Treimani Rahvamaja peoplatsil

Esinevad viiuli-, kandle- ja segaansamblid, ei puudu ka laul ja rahvatants

Üritus on tasuta

Neljapäeval, 21. juulil kell 20.00 Jaan Tätte kontsert «Näoga mere poole» Treimani sadamas

Esinevad Jaan Tätte ja Silver Sepp, sadamakohvikutest saab osta jooke ja suupisteid, toimub heategevuslik oksjon, mille tuluga toetatakse kohaliku rahvamaja saali remonti; kontserdipaik avatakse kel 19.00

Pilet: 8€ (lastele)/10€

Laupäeval, 23. juulil Treimani raamatusõprade päev kohaliku raamatukogu ees ja sees

Kell 16.00 heategevuslik raamatulaat Treimani raamatukogu toetuseks

Kell 17.30 kohtumine raamatu «Salapärane Eesti» autori Marko Kalduriga

Kell 19.00 vabalava kontsert; kõik soovijad on oodatud üles astuma

Kell 20.00 multifilmid lastele

Kell 20.30 koguperefilm «Operatsioon Arktika»

Kell 22.00 film Pärnu Rahvusvahelise Dokumentaal- ja Antropoloogiafilmide Festivali kavast

Kell 23.30 ööfilm «Boccaccio Dekameron»

Raamatukogus  ajaloohõnguline  fotonäitus „«HÄÄDE  MEESTE  NAISED»

Rahvamajas Treimani 8. akvarellikursuse näitus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles