Videopöördumine: Liisi Koikson palub publikul Marko Matveret asendada

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Laula mu laulu" Liisi Koikson
"Laula mu laulu" Liisi Koikson Foto: Erlend Štaub

Laupäeval, 9. juulil toimub Pärnumaal Matsi sadamas esmakordselt Matsi meremuusika. Lavale astub Liisi Koikson koos kohapealsest publikust moodustatud meeskooriga. Lisaks esinevad pea 5 tundi vältaval kontserdil ERR Klassikatähed 2016 finalistid Karl-Johan Kullerkupp ja Mikk Langeproon, jazz-lauljatar Pille-Rite Rei ning ansamblid KÕU ja Stereostar.

Liisi Koikson esitab «Tuulevaiksel ööl» koos publikust moodustatud meeskooriga. Korraldajate sõnul kujuneb ürituse kulminatsiooniks kontserdi publikust kohapeal moodustatav meeskoor, mis Liisi Koiksoniga dueteerides esitab amastatud loo «Tuulevaiksel ööl».

«Me palume kontserdile tulevatel meestel oma lauluhääled valmis panna ja lauluõnad üle vaadata, sest kõigil seisab ees austav ülesanne olla Liisile väärikas partner ja asendada selle armastatud dueti esitamisel Marko Matveret, kes ei saanud sel korral Meremuusikale tulla,» ütles Matsi Meremuusika korraldaja Henrik Raave. «Usutavasti ei ole nii võimast meeskoori Matsi rannas kunagi varem kuuldud,» lisas Raave.

Festival eristub asukoha poolest

Matsi meremuusika toimumispaigaks olev Matsi sadam ei ole täna sadamana aktiivselt kasutusel. «Uhke hoonetekompleks on tühi ja kai ääres seisab vaid üks paat. Varbla vald kasutab sadamaala ürituste läbiviimiseks, paar korda aastas toimub siin külasimman. Viimane suurem liikumine siin oli aastal 2010, mil sadamas filmiti Eesti-Saksa ühisprojektina «Polli päevikud». Me plaanime siia elu juurde tuua ja esimesel Matsi meremuusikal võõrustada vähemalt 500 inimest,» ütles Raave.

Korraldajate sõnul on üritusele oodatud kõik külalised, olenemata sellest, kas nad saabuvad maad või merd mööda.

Kohalik kala, hobused ja käsitöö

Üritusele on kaasatud paljud kohalikud - nii saab kontserdi ajal maitsta Matsiranna kalurite püütud kaladest valmistatud roogasid, ratsutada matsirannas karjatatavate hobustega ja tutvuda kohalike käsitöömeistrite toodanguga.

Matsi Meremuusika toimub 9. juulil, Matsi sadamas, Varbla vallas, Pärnumaal. Sadamaväravad avatakse kell 18:00. Õhtu peaesineja Liisi Koikson alustab ca 22:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles