Pärnu Muusikafestivalil astuvad üles kolm Järvit

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvi akadeemia dirigeerimiskursus.
Järvi akadeemia dirigeerimiskursus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kõigil, kes peavad lugu klassikalisest muusikast, on põhjust sõita uuel nädalal Pärnusse, sest seal toimub Pärnu Muusikafestival. Eriliseks teeb tänavuse festivali kolme maailmakuulsa Järvi osalemine - dirigendipulti asutvad nii Paavo, Neeme kui ka Kristjan Järvi.

Muusikafestivali põhirõhm on orkestrimuusikal, kuid lisaks sellele saab kuulda ka suurepäraseid soliste, kes astuvad üles nii orkestri ees kui ka kammermuusikutena. Sel aastal soleerivad orkestri ees Viktoria Mullova (viiul, Venemaa/UK), Marie-Pierre Langlamet (harf, Prantsusmaa), Vincent Lucas (flööt, Prantsusmaa), Sten Heinoja (klaver), Maarika Järvi (flööt), Monika Mattiesen (flööt). Lõppkontsert annab võimaluse kuulda ühte nõutuimat baritoni Matthias Goernet, kes esitab Mahleri laule "Poisi võlusarvest".

Täna algab ka Pärnu Muusikafestivali rahvusvaheline Järvi Akadeemia dirigeerimiskursus, mille käigus õpetavad 20 noort dirigenti Neeme Järvi, Paavo Järvi ja esmakordselt Järvi Akadeemias ukraina päritolu dirigent Arkadi Leituš. Dirigeerimiskursuste populaarsusest kõneleb asjaolu, et 20-le kohale oli üle saja soovija kõikjalt maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles