10 kontserti, mida võiksid Õllesummeril külastada

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Prodigy
The Prodigy Foto: Pressifoto

Täna algab kõigi muusikahuviliste ja õllesõprade rõõmuks järjekordne Õllesummer. Kuna esinejatenimekiri on taaskord pikk ja kirev, tasub enda jaoks meelepärased artistid juba varem valmis vaadata. Postimehe kultuuritoimetus tegi oma valiku.

KOLMAPÄEV

I Wear* Experiment (kell 18.30)

Jõulist põhjamaist elektropoppi ja filmilikke helimaastikke saab nautida Saku Läte Suvelaval, sest esineb Eesti Laulul suurema tähelepanu osaliseks saanud I Wear* Experiment. Lõõskav valgus, hullumeelsed rütmid, müstiline vokaal ja pöörane sämpeldamine garanteeritud.

CARTOON (kell 21.00)

Enne Briti elektroonilise muusika legendi „The Prodigy” astuvad rahva ette meie endi elektroonilise muusika hitimeistrid. Cartooni liikmete sõnul on neil plaanis pakkuda palju visuaalselt ägedat silmailu laval asetsevatelt ekraanidel, mis on sünkrooniseeritud muusikaga ning palju selliseid versioone meie lugudest, mida varem pole kuuldud.

Prodigy (UK) (kell 23.00)

Publiku ees on täiskoosseisus The Prodigy.  Laval on Keith Flint, Maxim Reality ja Liam Howlett. The Prodigy show tõotab tulla võimas ja provokatiivne. Lisaks viimase albumi lugudele tuleva esitusele ka legendaarsed «Firestarter» ja «Smack My Bitch Up».  Essexis tegevust alustanud bänd on müünud üle 25 miljoni plaadi, võitnud mainekaid auhindu ja hoiab seni enda käes maailmas kõige kiiremini müünud tantsumuusika albumi Guinnessi rekordit - «The Fat of the Land» müüs esimesel nädalal Euroopas 317 000, USAs 200 000 eksemplari.

Kaire Vilgats – tribute to Boney M (kell 21.00)

Simonsig Jazzi- ja veiniaed on Kaire Vilgatsi päralt, ikka selleks, et teha koos bändiga üks korralik austusavaldus Boney M’ile. Lisaks Vilgatsile möllavad laval laulda Dagmar Oja ja Bert Pringi. Laulja ise lubab, et kontsert tuleb üle mõistuse lahe.

NELJAPÄEV

Epp Kõiv (kell 20.00)

Ilmselt ei leidu me maal enam kedagi, kes poleks raadiost kuulnud neid legendaarseid ridu: „Kassid jäid sulle, aga linn on minu”. Tegelikult on Epp Kõivul peale kassilaulu veel teisigi ägedaid lugusid, mida tasub kindlasti kuulama minna.

Steve’n’Seagulls (FIN) (kell 20.30)

Neljapäeva õhtul on pealaval tuntud lugudest bluegrass versioone esitav Steve’n’Seagulls ehk kamp tüüpe Soomest. Nad tegid nalja pärast AC/DC «Thunderstruckile» kaverdatud video, millel täna YouTube’is üle 24 miljoni vaatamise. Nii kohaliku kui välismaise meedia huvi tõusis nii suureks, et nüüd esineb bänd rahvusvahelistel festivalidel.

KÕIK BOYZ! - Genka, reket, Beebilõust, Suur Papa aka Arop, Metsakutsu, Koit Toome, Paul Oja (kell 23.00)

Mitte kunagi pole Õllesummeri peaesinejate hulka kuulunud eesti räpparid. Homme õhtul vallutavad pealava aga viis antud hetke kõige populaarsemat tüüpi Eesti hiphopis - Genka, Reket, Metsakutsu, Beebilõust, Suur Papa a.k.a. Arop ja DJ Paul Oja. Kuuldavasti on mehed võtnud asja suurejooneliselt ette. Dressid visatakse nurka ja pannakse selga ülikond, saatebändi kuuluvad lausa keelpillimängijad ja endaga koos kutsutakse lavale eesti tuntud lauljad nagu näiteks Elina Born, Koit Toome, Getter Jaani, Tõnu Trubetsky, Rober Linna jne.

REEDE

Jimi Tenor & Kabu Kabu (FIN/GER) (kell 21.00)

Muusik ja helilooja Jimi Tenor armastab oma loomingus kombineerida afro-ameerika muusikat, spontaanset mängulisust ja häbitut glamuuri. Õllesummeril esineb ta Saksamaal resideeruva Lääne-Aafrikast pärit Kabu Kabuga esinemisriideid disainida.

Frankie Animal (kell 22.30)

See kontsert on kõigile neile, kes satuvad reede õhtul Õllesummerile, ei taha jalga nõksutada Koit Toome hittide järgi, ja otsivad midagi alternatiivsemat. Frankie Animal lummab silmapilkselt nii oma huvitava kõlapildi kui ka piltilusa esilauljaga.

John Newman (UK) (kell 23.00)

John on nägus briti poiss, kes on oma hittidega «Love me again» ja «Come and get it » vallutanud pea kõik maailma raadiojaamad. Tegu on tõelise multitalendiga: ta suudab laule kirjutada, arranžeerida, laulda, produtseerida ja oma lugude videotiimi juhendada. Samuti lava kujundada ja enda ning bändi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles