Tartus läheb lahti Klaaspärlimäng

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonen
Andres Mustonen Foto: Eero Vabamägi

Neljapäeval kell 19 alustab klassikalise ja nüüdismuusika festival Klaaspärlimäng oma kuuepäevast kontserdisarja. Andres Mustoneni juhatusel saab täna kuulata Vivaldi, Haydni, Vähi ja Boccherini teoseid. Publiku ette tuuakse ka Tõnis Kaumanni «Kolm juudi laulu».

Traditsiooniliselt Tartu Jaani kiriku võlvide all toimuval festivalil saab tänavu kuulata 52 helilooja teoseid. Üle maailma saabuvad muusikud annavad kokku 11 kontserti, sealhulgas kolm esmaettekannet. Festivali kunstiline juht on Peeter Vähi.

Neljapäevasel kontserdil esinevad Klaaspärlmäng Sinfonietta, Maarika Järvi flöödil, Alexander Hülshoff tšellol, metsosopran Helen Lokuta, bariton Rauno Elp ning viiuldaja ja dirigendi rollis Andres Mustonen. Klaaspärlimängu mahukas kava jätkub reedel klaveri-maratoniga, millest võtavad osa eesti tipp-pianistid Rein Rannap, Sten Lassmann ja Age Juurikas.

Andres Mustonen kutsub videoläkituses Klaaspärlimängule:

Kogu kavaga saab tutvuda siin. Piletid on eelmüügis Piletilevis ja kohapeal tund enne algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles